Проф. Михаил Харалампиев: Голяма част от европейските лидери са некомпетентни
Активното участие на Франция в Западните военни инициативи в Близкия изток е една от водещите причини за поредния кървав атентат на територията на страната коментира в интервю за Евроком Царевец политологът професор Вихрен Бузов. А според проф. Михаил Харалампиев трябва да бъдат отчетени и грешките на европейските лидери.
Неуспешната ингреграция на малцинствата в европейската страна също играе роля за хода на събитията от 14 юли, твърди проф. Бузов. Освен неефективността на френските служби за сигурност, допуснали преминаването на камиона на крайбрежната улица, политологът посочи и наличието на икономически интереси от поддържането на военни конфликти и търговията с оръжия
Дългогодишният експерт към Организацията за забрана и унищожаване на химическото оръжие към ООН и участник в мисии за разоръжаване проф. Михаил Харалампиев твърди, че голяма част от европейските политически водачи са некомпетентни.
Според политолога е важно да се постави въпросът за финансирането на тероризма, което идва основно от държави, в които властва радикален ислям като Катар и Саудитска арабия, както и корпорациите, които търгуват с оръжие и които обучават войниците, сражаващи се в редиците на Ислямска държава.
Според анализаторите съществува риск Франция отново да стане жертва на атентати.


Катя Мерджанова
15 Юли 2016 | 18:39
Тагове: атентат, Ница, Франция, анализ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook