Младежка банка вече и във Велико Търново
Програма „Младежка банка“ ще въвлича млади хора в полза на обществото във Велико Търново. Проектът включва младежи на възраст 16 – 25 години, които разпределят средства между неформални младежки групи, готови да работят доброволно за промяна в своя град.
От 2012 година насам над 350 младежи са обучени как се набират и разпределят средства, а близо 23 000 са получили безвъзмездна подкрепа от екипите на Младежки банки, за да реализират своя идея. В момента в България съществуват 13 Младежки банки, а от месец юли такава се сформира и във Велико Търново.
Екипът на Младежка банка ще набира средства като организира 10 събития в рамките на следващата една година във Велико Търново. Доброволците ще разполагат с бюджет от 3 170 лв, за организирането им, а целта ще бъде да удвоят ресурса. В по-късен етап набраните средства ще бъдат разпределени безвъзмездно между млади хора с идеи за общественозначимо предприемачество в областта.
Екипът, който ще се заеме с организирането на планираните събития ще е от 20 доброволци, а до момента желание за участие са изразили ученици от СОУ “Емилиян Станев“, ПМГ „Васил Друмев“ и студенти от ВТУ.


Владислава Георгиева
15 Юли 2016 | 18:43
Тагове: Програма „Младежка банка“, проект, младежи, средства, дейност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook