Ренесанс на българската литература
Хората определят качеството на новите български творци, а не издателствата – каза в интервю за телевизия Евроком Царевец младият писател Радослав Гизгинджиев. Социалните режи, блоговете и всякакви публикации в интернет пространството отсяват талантливите нови творци, като ги правят популярни и достъпи пред всички възрастови групи.
Изживява ли българската литература своя Ренесанс? Това е резонен въпрос, породен от всички новите заглавия по рафтовете в книжарниците, под които гордо стоят имената на новите писатели и поети на България. Разнопосочни по цвят, ритъм и теми – всички те се радват на особено внимание от всички възрастови групи.
Според Радослав най-новата българска литература има бъдеще, защото винаги е модерно да си интелигентен човек. Според младия творец в България започва да се оформя общество на най-нови писатели и поети, въпреки пъстротата и различността им.
Радослав Гизгинджиев до момента е издал 8 свои книги – трилогията „Рай“, сборник стихове и прозата „Дневниците“ и четири моноспектакъла. Младият автор в момента е в процес на писане на 9та книга, за която не иска да издава много. Ралица Генчева е още по-младо име в средите на най-новата българска литература. Преди едва месец тя издаде първата си стихосбирка „За да ме чуеш“, чиито първи тираж вече е изчерпан от книжарниците.


Владислава Георгиева
22 Юли 2016 | 16:54
Тагове: литература, писатели, поети

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook