Детски футболен турнир в памет на Трифон Иванов
В памет на легендарния Трифон Иванов, на стадион „Ивайло“ във Велико Търново днес стартира първият футболен турнир за деца, родени през 2005 година. В първенството участват шест български отбора от по 15 деца, а наградата е една – приз „Най-добър защитник“.
Трифон Иванов завърши земния си път на 13 февруари тази година, оставяйки непреходно наследство за българския футбол. Кариерата на „железния бранител“ започва на търновския стадион „Ивайло“ с ФК „Етър ВТ“ и продължава с ЦСКА, испанския „Бетис“, швейцарския „Ксамакс“, австрийските „Рапид“ и „Аустрия“. На днешната дата железният бранител на българският футбол щеше да навърши 51 години.
Турнирът ще се проведе в рамките на два дни, а участници са отборите „Нефтохимик“, „Ботев – Пловдив“, „Лудогорец“, ЦСКА, „Етър ВТ“ и „Локомотив“ - Горна Оряховица, като във всеки отбор играят по 15 деца. 90-те деца ще се борят за приз „Най-добър защитник“, а наградите за победителите ще са купи и златни, сребърни и бронзови медали.
Целта на организаторите е турнира в памет на Трифон Иванов да бъде вписан в спортния календар на БФС и да се организира всяка лято. От догодина идеята на домакините е да се включат и международни отбори, като първи ще са поканите за отборите, където българският защитник е играл по време на спортната си кариера.


Владислава Георгиева
27 Юли 2016 | 18:16
Тагове: турнир, футбол, деца, Трифон Иванов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook