35 % от подалите заявления за поправителна матура по БЕЛ не се явиха на поправителен ДЗИ
Около 35% от подалите молба да се явят на поправителен ДЗИ по БЕЛ в област Велико Търново не се явиха на поправителна матура. От 199 подали заявление, 9 дванадесетокласника не бяха допуснати до изпита, а други 69 зрелостника избраха да не влязат в изпитните зали днес.
Днес в 5.30 часа в Министерство на образованието и науката беше генериран изпитният вариант по български език и литература за поправителната сесия август-септември на държавните зрелостни изпити. Изпитът започна в 8.00 часа, а заявление за участие в него са подали 5275 зрелостници. За първи път матурата по БЕЛ е разделена на три модула, като учениците ще ги решават поотделно.
Поправителната сесия на ДЗИ по БЕЛ се проведе в четири училища от областта – в градовете Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Стражица. Инж. Личева посочи, че на изпита днес няма регистрирани особени прояви и анулирани работи, а за учениците със специални образователни потребности са осигурени отделни стаи и консултации, спрямо нуждите на децата.
Избраните предмети за втори ДЗИ са, както следва: география – 140 заявления, един не допуснат, философски цикъл – 31 заявления, двама не са допуснати, биология и здравно образование – 90 заявления, 5 не са допуснати, английски език – 10 заявления, 1 не е допуснат, история и цивилизация – 5 зрелостника, а по математика и руски език – по един дванадесетокласник.


Владислава Георгиева
29 Август 2016 | 16:59
Тагове: матури, поправка, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook