Народна живопис
Художникът Игор Однодворски открива своя първа самостоятелна изложба в България. Родом от Одеса, живописецът е показвал свои творби из цял свят, но за дом на своята настояща изложба избира Велико Търново. Украинският майстор ще изложи 23 свои платна в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старата столица утре.
Роден в черноморска Одеса, 47-годишният Игор е известен с простичката си, „народна“, както сам я нарича, живопис. Голямата му любов е морето – даже на въпросът да се представи той отговаря, че живее едва на триста метра от брега, където е и любимото му творческо място.
На въпросът коя картина му е най-на-сърце, художникът посочва изображението на своето куче – Буцефал, кръстено на конят на Александър Македонски. Сред личните моменти, които Игор ще сподели с великотърновската публика са и картини на дъщеря му и съпругата му.
Идеята да покаже част от последните си творби на ценителите на изкуството във Велико Търново, Игор получава от свои приятели художници в старата столица. Всички 23 картини, гостите и гражданите на старата столица могат да видят в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ от 8 септември.


Владислава Георгиева
7 Септември 2016 | 17:52
Тагове: художник, изложба, живопис, творчество

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook