12 закрити паралелки в областта
От заявени 47 паралелки – 28 профилирани и 19 професионални за прием след 7 клас във Великотърновска област са закрити общо 7. След завършено основно образование от 46 паралелки ще се реализират общо 41. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието във Велико Търново Розалия Личева по време на среща с училищни директори от областта.
Държавният план-прием приключва след няколко дни и броят на паралелките ще бъде потвърден до началото на учебната година. След провеждането на външното оценяване за учениците в 7 клас и рекордния брой слаби оценки, съществуваха опасения, че това ще повлияе на приема в гимназиите. Няколко месеца по-късно директорът на Природо-математическата гимназия в старата столица казва, че няма недостиг на ученици по паралелки.
По време на срещата между директори и началника на Регионалното управление на образованието стана ясно, че в 68 училища в областта има поставено видеонаблюдение, а специален пропускателен режим – в 39.
Нужда от предприемане на допълнителни мерки за борба с агресията в училище отчетоха още от РУО. Регистрираните случаи на проявена агресия за миналата учебна година са 141. През предходната са били 264.


Катя Мерджанова
12 Септември 2016 | 17:54
Тагове: паралелки, закриване, Велико Търново, училища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook