Млад художник от Велико Търново обикаля света чрез творчеството си
Работа на свободна практика в интернет платформа свързва млад художник от Велико Търново с далечни континенти и интересни поръчки. Вижте историята на Никола, чието творчество обикаля света.
Никола е родом от Казанлък, но вече 4-та година Велико Търново е негов втори дом, за да учи „Живопис“ във Великотърновския университет. От няколко месеца той има ново интересно занимание – работи като художник на свободна практика за далечни държави и интересни клиенти.
Желанията на клиентите са различни – от илюстрации за книги, през графичен дизайн на сайтове... до живописно изображение на платно с маслена техника. Ники най-често приема поръчки в сектора на илюстрациите.
Никола прави дигитални илюстрации, които рисува чрез графични програми на таблет. Изпраща изображението във високо качество, което клиентът да принтира.
Ники казва, че този нов „вид“ работа е достатъчен, за да живее един художник качествено, ако има нужната мотивация и дисциплина за работа от вкъщи. За момента – дори като допълнителна работа между лекции и забавление, свободната практика за младия художник е нетрадиционен метод за изследване на изкуството във всичките му форми и „националности“.


Владислава Георгиева
19 Септември 2016 | 18:05
Тагове: художник, творчество, интернет, дизайн, илюстрации

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook