Кметство и съседи се грижат за възрастна жена от горнооряховското село Правда
Възрастна жена от горнооряховското село Правда разчита единствено на помощта на своите съседи и служителите на кметството. 82-годишната Величка Георгиева е прикована на легло, а най-близките й роднини живеят в София.
Баба Величка е от българите, които прекарват старините си на село сами. Разказва, че няма кой да й помогне, защото няма деца. Съпругът й е починал, а от няколко месеца здравословното й състояние се е влошило и се движи трудно.
Възрастната жена получава обяд от домашния социален патронаж на Община Горна Оряховица За плащането на сметките за ток и вода, както и купуването на лекарства и храна й помагат от кметството в Правда.
Двете племенници на възрастната жена живеят в столицата. Племенникът й, който живеел в Горна Оряховица починал, а неговият син нямал възможност да я посещава често. От кметството разказаха, че тъй като няма ТЕЛК, 82-годишанта жена не може да ползва социалната услуга личен асистент. Готова е обаче да даде дом на някого, ако реши да я гледа.
Едва ли баба Величка е единственият пенсионер у нас с подобна съдба. Нейната тъжна история обаче показва, че човешкото милосърдие съществува и доказателство за това са хората в село Правда, които й помагат.


Катя Мерджанова
20 Септември 2016 | 18:17
Тагове: възрастна жена, болна, село Правда, грижа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook