83 деца по-малко в 3 и 4 група в детската градина в област Велико Търново за година
Изпълнението на новия Закон за училищното и предучилищното образование и всички негови стандарти, няма как да се изпълни без финансово покритие от държавата, каза Пенка Игнатова, директор Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” в Община Велико Търново. Тя допълни, че няма отпуснати никакви допълнителни средства за изпълнението му, а без тях новият закон е само „пожелание“.
Пенка Игнатова припомни, че настоящата година не е била особено успешна за Община Велико Търново по отношение на надграждането в сферата на образованието, което е регистрирано в последните години в областта. Тя допълни, че изпълняването на всички нови 18 стандарта по новия Закон за училищното и предучилищното образование е невъзможно без допълнително финансиране.
Основна причина за застоя в сферата в областта е задържането на стандарта в старата столица и намаляването на децата главно в трета и четвърта група в детските градини.
Проблемите на учителите и служещите в сферата на образованието на местно ниво бяха обсъдени по време на традиционната среща на Съюза на българските учители, която се проведе в старата столица днес.


Владислава Георгиева
12 Октомври 2016 | 18:17
Тагове: учители, деца, закон, образование, финансиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook