Студенти от ВТУ – единствените от България с участие в конкурс на Държавния департамент на САЩ
Студенти от ВТУ са поканени да участват в проект, провеждан от Бюрото по образованието и културата на Държавния департамент на САЩ. Те са единствените представители на страната ни и отборът ще се състезава с 50 други университета от цял свят.
Целта на състезанието е да предизвика студентите активно да участват и да се противопоставят на нарастващата екстремистка пропаганда в обществото и социалните медии. 15 са участниците от великотърновската Алма матер, избрали да работят по проблема на речта на омразата.
Студентите са решили да насочат усилията си основно към младите хора между 15 и 25 години и за име на своята кампания са избрали „Хейтър под прикритие“.
Възпитаниците на Великотърновският университет имат месец време между 7 ноември и 7 декември да реализират кампанията си. Тя ще се основава както на директен, така и на индиректен контакт с младежта, а фейсбук ще бъде основната платформа, където ще споделят идеите си. Студентите се надяват и на съпричастност и активност от страна на гражданите на Велико Търново.


Катя Мерджанова
27 Октомври 2016 | 16:01
Тагове: студенти, ВТУ, САЩ, Държавен департамент, социални медии

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook