Генерал Румен Радев е петият държавен глава на Република България
Генерал Румен Радев е новият президент на Република България според представителни извадки на няколко социологически агенции след края на изборния ден. Между 58 и 60 % от гласоподавателите на провелият се днес балотаж дадоха гласа си за кандидат-президентската дойка Румен Радев – Илияна Йотова, издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от БСП. Кандидат-президентската двойка на ПП ГЕРБ – Цецка Цачева и Пламен Манушев събраха между 35 и 36 % от гласувалите.
Над 6 800 000 българи имаха право да гласуват на втория тур за избор на държавен глава в общо 12 418 секции в страната и 325 секции в 71 други държави. Към 17 часа избирателната активност на национално ниво е 41, 93 %, като на първи тур е била 44, 83 %. На територията на област Велико Търново 220 544 гласоподаватели гласуваха в 419 секционни избирателни комисии.
В рамките на днешния ден са подадени две жалби на територията на област Велико Търново за нарушения по реда на Изборното законодателство.
Направена е проверка и по двата сигнала и нарушения на Изборното законодателство не са установени. И двете жалби не са уважени. Председателят на Районната избирателна комисия – Десислава Йонкова уточни, че изборният ден е преминал спокойно на територията на цялата област.


Владислава Георгиева
13 Ноември 2016 | 20:23
Тагове: президент, Румен Радев, избори, резултати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook