Един от задържаните в Харманли бежанци е свързан с терористична групировка
24 полицаи са били ранени, а 240 бежанци са задържани, след вчерашните бунтове в бежанския лагер в град Харманли. Днес министърът на Вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, заяви, че един от задържаните е свързан с терористична групировка.
От МВР заявиха, че връзката на задържания бежанец с терористична организация е потвърдена, но не е ясно, че става дума за Ислямска държава. Тя допълни, че структурите на ДАНС в момента проучват всички задържани, а 15 от тях са заподозрени и като извършители на хулигански прояви.
Като офицер от българската армия, в която е прослужил 30 години и 10 във военизирана структура на ООН, полк. проф. Михаил Харалампиев, заяви, че според него българската национална сигурност е заплашена.
Подобни събития като бунта в лагера в Харманли вчера, е имало едновременно на три други места в Европа. Припомняме, че повод за протеста на 2000-те чужденци започна заради забраната да напускат центъра, която беше наложена заради съмненията, че са носители на остри заразни болести. При безредиците са нанесени много имуществени щети, а протестиращите са настояли да напуснат центъра и да им бъде осигурен коридор до Сърбия.


Владислава Георгиева
25 Ноември 2016 | 18:30
Тагове: Харманли, бежанци, бунт, терорист

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook