Няма информация за готвен атентат в България
„Имаме информация по дипломатическа линия за 3 или 4 лица.", това каза Румяна Бъчварова преди дни в отговор на въпрос по повод разпространявана информация, че афганистанци, подготвят терористичен акт в България заради събитията отпреди 10 дни в Харманли. Думите й по-късно бяха опровергани. Вижте коментарът на проф. Михаил Харалампиев по темата.
Тъй като думите на Бъчварова бяха разбрани, че има сигнал за готвен терористичен акт в България, по-късно от пресцентъра на МВР публикуваха уточнение, че в публикация в чужда медия е излязла информация за лица, разпространявали в социалните мрежи манипулативни твърдения за заплаха към България от чужди граждани.
От Прокуратурата съобщиха, че до момента в Специализираната прокуратура, компетентна да провежда разследване за тероризъм, не е постъпвала информация за подготвян терористичен акт на територията на Република България.
Професор Харалампиев подчерта, че в условията на световен дисбаланс, Европа би трябвало да бъде по-обединена и единна. Според него въпреки опроверганата информация за готвен атентат у нас е хубаво по предстоящите празници да бъдат избягвани мащабни събития.


Владислава Георгиева
7 Декември 2016 | 17:40
Тагове: Харманли, бунт, мигранти, атентати, заплаха

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook