Необходима постоянна превантивна дейност срещу бедствия и аварии
Необходимо е да бъде предприета по – честа превантивна дейност срещу бедствия и аварии. През последните години ставаме свидетели на все повече бедствени ситуации у нас- наводнения, взривове, пожари, които водят до страх сред населението. След трагичния инцидент в село Хитрино възниква въпросът дали хората и институциите са подготвени да реагират в извънредни ситуации. Голяма част от населението не знае как да действа, посочва Стефан Лазев, главен експерт при регионалната дирекция“Пожарна безопасност и защита на населението“.
Превантивните дейности срещу бедствия и аварии , от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ , насочват предимно към младежи. Има 19 центъра за работа с деца и младежи, на територията на област Велико Търново, в които, през 2016 година ,са провеждани обучения на децата как да реагират при извънредни ситуации.
Всяка секунда в извънредна ситуация е решаваща и може да коства човешки животи. Добрата координация и предварителния план за действие са важно условие, посочват специалистите.
Важно е в извънредни ситуации да има солидарност и институциите и гражданите да помагат.
При възникване на бедствена ситуация незабавно трябва да потърсим съдействието на компетентните органи, припомнят специалистите.


Симона Димитрова
14 Декември 2016 | 19:17
Тагове: бедствия, аварии, реакция, извънредни ситуации, превенция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook