Благотворителен базар в СУ „Емилиян Станев“
Коледен благотворителен базар с произведения, изработени от ученици, е отворен до края на седмицата в СУ „Емилиян Станев“. Набраните средства ще бъдат предоставени на възпитаници от 12 клас на старопрестолното училище, които са сираци и полусираци и на които предстои абитуриентски бал.
Коледни играчки и бижута по техниката декупаж, рисувано стъкло и календари по дизайн на учениците са само част от изложените предмети на базара. За тяхното изработване младите творци са оставали допълнително в училище извън учебните часове. Деветокласничката Гергана споделя, че работата със стъкло й харесва най-много.
Освен удоволствието от свършената работа и научените нови техники, талантливите ученици казват, че за тях е важно да помогнат на своите връстници в нужда.
Базарът е отворен до края на седмицата. Средствата, които ще се съберат от продадените предмети, ще отидат при Ивелина и Димитър, които тази учебна година са в 12 клас.
Подобен коледен базар се организира за втора поредна година в училището. Учениците са убедени, че биха участвали отново.


Катя Мерджанова
14 Декември 2016 | 19:22
Тагове: благотворителен базар, инициатива, играчки, бижута

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook