Ще спрат ли студентските бригади в САЩ?
Прекратяване на програмите, които дават възможност на студентите всяка година да работят в САЩ, бе едно от обещанията по време на предизборната кампания на Доналд Тръмп. Новоизбраният президент вече забрани достъпа на граждани от седем ислямски държави до САЩ. Дали ще продължава тази политика и има ли вероятност това да засегне българските студенти, които се възползват от тази възможност всяка година, вижте в следващия репортаж.
Златемир Миланов дава консултации на студентите, които искат да сбъднат американската си мечта. Бригадите в САЩ не са емигрантска програма, а тяхната цел е културен обмен. Затова Златемир е убеден, че тази практика ще продължи и занапред въпреки политиката, която води Доналд Тръмп.
25 – годишният Златемир вече е бил две лета на бригада в Америка. Той има и една година стаж в областта на стопанското управление. Съвсем скоро младежът се прибира от кратка почивка зад океана.
Около 5000 лв. са необходими да инвестираме преди заминаването си, но в повечето случаи от там се прибираме с двойно по-голяма сума пари. Източното крайбрежие на Америка е една от най – предпочитаните от българите дестинации.
Около 60 000 българи са били на бригада зад Океана през последните 16 години. Броят на желаещите да обменят опит в САЩ постоянно расте.


Симона Димитрова
2 Февруари 2017 | 18:21
Тагове: САЩ, бригади, заминаване, средства

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook