Група "Спейс" събра заедно петокласник, професор, дизайнер, книгоиздател, общински съветник и бизнесмен
Любовта към музиката обединява в репетиционната зала професор, общински съветник, книгоиздател, моделиер, бизнесмен и петокласник. Група "Спейс" е любителски музикален състав, който съществува от по-малко от година, но вече има няколко участия в големи концерти. Събира ги случайността и една благотворителна кауза.
Марсел е на 11 години, започва да се занимава с музика, когато е на 4, певец е във вокално студио "Таланти", а от година насам вече свири и на укулеле - малка китара. Учи се от баща си - Деян Хаджийски, общински представител, на свой ред той пък дължи музикалният си талант и умението да свири на китара на баща си Минко Хаджийски, който е професор във Великотърновския университет.
Нейко Генчев е собственик и управител на издателство, съпредседател на института за приложна музеология и зам.председател на българските академични издателства. Зад гърба си обаче има и 15-годишна професионална музикална кариера. Иван Стефанов е предприемач в живота и барабанист на сцената, а Атанас Парушев - моден дизайнер и вокалист на групата. Най-важното за всички тях в музиката е мелодичността й.
Въпреки забързаното ежедневие, музикантите редовно намират време да озвучат репетиционната зала в читалище "Искра". Последните две сериозни участия на групата са били на честването на 120-тата годишнина на читалището и на благотворителния концерт "Да помогнем на Гери" в летния театър.
През лятото на групата предстои участие в концерт във Варна.


 
16 Февруари 2017 | 16:03
Тагове: група"Спейс", музика, състав, концерти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook