Увеличават средствата по Общинската програма „Ин витро”
С близо 20% е нараснал бюджетът, отпуснат за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми спрямо 2016-та година. Над 85 000 лв. са средствата, които ще бъдат разпределени в помощ на двойки в нужда във Велико Търново.
Пет големи общини в страната са гласували по-високи бюджети за финансиране на местните си програми в помощ на двойки с репродуктивни проблеми за тази година. През 2016-та година сумата за Велико Търново е била 70 000, а за 2017-та е над 85 000лв. От 6-ти февруари тече едномесечен срок, в който двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за субсидии. Сумата, която общината отпуска е до 2 000лв. на семейство.
Фондация "Искам бебе" организира сеанси за емоционална помощ на двойки с репродуктивни затруднения. През 2012-та година е стартирала помощта към първата такава група. От 12 участващи двойки 10 от тях вече са родители.
От скоро фондацията разполага и с дарителница. В нея се събират предмети и произведения на изкуството, които се продават в базари из цялата страна.
44 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до сега, а сред тях са и няколко двойки близначета.


 
17 Февруари 2017 | 18:25
Тагове: Ин витро, процедури, средства, общинска програма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook