Предложения за подобряване на пътната инфраструктура на Велико Търново
Проблемът с паркирането и натовареният трафик в центъра на Велико Търново продължава да изнервя шофьорите. Две кръгови кръстовища пред Съдебната палата , както и кръгово в района на Старото военно училище са планирани отдавна, но все още не реализирани. Съоръженията имат за цел да се облекчи трафикът в центъра на Старата столица. Вижте какво още предлага един инженер, с дългогодишен опит в проектирането на пътища, за подобряване на пътната инфраструктура на града, в следващия репортаж,
Тодор Петков е инженер с 36-годишен опит. Навремето е бил част от екипа, проектирал Южния пътен възел. Много проекти за пътната инфраструктура на Старата столица, обаче остават само на хартия.
Подземни паркинги извън града и превръщането на ул „Васил Левски“ в пешеходна зона, са сред идеите на пенсионирания инженер, за подобряване визията на града.
Двата тунела на входа на Велико Търново, откъм град Русе , са с много висок риск за опасност, сочи проверката на Агенция“ Пътна инфраструктура“, направена преди дни. Специалисти, които да направят необходимото има, но липсват пари за ремонт, смята инж. Петков.
Пенсионираният инженер е присъствал лично на пускането на двата тунела в експлоатация преди 42 години.
Разработване на проект за ремонт, постоянно наблюдение и възстановяване на осветлението в тунелите, са сред мерките, които в скоро време ще бъдат предприети, посочват от Агенция „Пътна инфраструктура“.


Симона Димитрова
17 Февруари 2017 | 18:26
Тагове: Велико Търново, пътна инфраструктура, подобряване, предложения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook