От 12-и до 14-и май ще се проведе шестото издание на Националния събор на овцевъдите
Изложение на животни, конкурс за народна песен, Гергьовско надиграване за непрофесионални фолклорни клубове, както и изложба с фотографии на Асен Великов ще включва шестото издание на Националния събор на овцевъдите. По традиция събитието се провежда над Петропавловския манастир в община Лясковец. Тази година ще се проведе от 12-и до 14-и май.
Заради нодуларния дерматит миналата година на Националния събор на овцевъдите нямаше изложение на животни. Тази година обаче в програмата са включени над 300 изложители на животни – овце, кочове, агнета и на селскостопанска техника. Ще се включат и занаятчии с демонстрации и състезания, ще има и фермерски пазар. Очаква се в рамките на събора да бъде обявен и иновативен проект за WEB платформа за овцевъдство.
Платформата ще дава възможност на всеки да локализира фермите в съответна държава, достъп до информация за броя на животните в съответна ферма, от каква порода са те, каква е пазарната им цена, какви са заболяванията по животните.
Конкурсът „Заблеяло ми, агънце” за народна песен, народни борби и кулинарни шоута също ще бъдат част от събитието тази година.


Катя Мерджанова
13 Март 2017 | 18:24
Тагове: овцевъди, изложение, животни, мероприятия, демонстрации

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook