220 615 са избирателите във Великотърновски многомандатен район за предстоящите парламентарни избори
Подготовката на секциите и комисиите за изборите в неделя е почти приключила, а сигналите за нарушения до момента са само 3. Това каза председателят на Районната изборателна комисия Десислава Йонкова.
В област Велико Търново ще има общо 423 секции. 148 от тях ще бъдат във Велико Търново, 68 в Горна Оряховица, 17 в Лясковец, 55 в Свищов, а останалите ще са разположени в по-малките населени места в града. Подвижните секции в областта на тези избори ще са 4.
На 20-ти март изтече срокът, за подаване на заявления за лицата, които искат да гласуват в подвижните секции. Общо назначените лица в секционните комисии са 3371. Според предварително преброяване на РИК гласоподавателите в областта са 220 615 души.
Студенти редовно обучение имат право да гласуват в градовете, в които се намират учебните заведения със заверена студентска книжка или уверение. Лица, подали документи за гласуване в различна секция поради временно жителство нямат право да гласуват в секциите, в които са разпределени спрямо постоянния си адрес.


Александра Димова
23 Март 2017 | 16:35
Тагове: РИК, избори, подготовка, секции

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook