Избирател: "Няма бъдеще в България"
Една от най- малките избирателни секции в община Велико Търново е тази в село Големани. Тя обхваща няколко махали и села, а общият брой избиратели е четиресет и шест. Върлинка е една от махалите включени в тази секция.
Във Върлинка почти не са останали местни хора. Освен зашеметяваща природа в махалата няма нищо, което обикновено свързваме с добри условия на живот. Няма ВиК, няма магазин.
За да гласуват хората вървят пеш около три километра. Затова Пена Радева се връща във Върлинка само за уикендите и лятото. Има регистрация на друго място, но признава не желае да гласува
Пътуването обаче не е единствената причина заради която Пена Радева не упражнява правото си на глас. Жената отдавна е загубила надежда, че нещо в България ще се промени към добро.
За разлика от Пена Радева повечето гласоподаватели в Големани в чийто район влиза и Върлинка до обяд вече бяха гласували.
Заради активността, която традиционно тук е висока, от членовете на тази секция бяха оптимисти, че ще са едни от първите приключили изборния ден.


Йовка Драганова
26 Март 2017 | 21:06
Тагове: гласуване, махали, жители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook