Изложение „Кутурен туризъм 2017“
Над 20 различни събития ще се проведат във Велико Търново в рамките на 14-тото изложение „Културен туризъм 2017“. Участници в изложението ще бъдат посолствата на Азербайджан, Бразилия, Виетнам, Палестина, ЮАР, Португалия, Турция, Македония, Гърция и Испания. Форумът ще бъде открит от служебния министър на туризма Стела Балтова.
Международното туристическо изложение „Културен туризъм” – Велико Търново, е първият специализиран форум за популяризиране на културния туризъм и неговото значение за България като туристическа дестинация. В тазгодишното издание са включени изложба, научна конференция, дискусии на туристическа тематика, представяне на градове и културните наследства от различни държави, дигитализация на туристически дейности, национален студентски конкурс.
В рамките на изложението ще се проведе и петото издание на конкурса „Read& Travel” за специализирани печатни и он-лайн издания на туристическа тематика.
Седемнадесет издателства ще представят новите си заглавия в рамките на „Фоайе на книгата“, а на 7 април експерти от шест държави ще представят успешни практики за културен туризъм в селските райони.
Изложението в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открито на 6-ти април и ще продължи три дни.


Александра Димова
4 Април 2017 | 17:46
Тагове: културен туризъм, изложение, април, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook