Преход към летен спортен режим
С наближаването на лятото все повече хора се запътват към фитнес залите и посягат към драстични диети, с които бързо да влязат във форма. Нерегулираното отслабване и неправилните тренировки обаче могат да бъдат причина за сериозни здравословни съвети. Какво съветват специалистите – вижте.
Загубата на тегло е една сложна и силно желана мисия, особено, когато наближи летният сезон. Драстичните мерки, които предприемаме обаче много често могат да бъдат фатални за организма ни. Масово хората започват да спазват режими прочетени в интернет, които освен неефективни могат да бъдат и опасни. Тренировките във фитнеса трябва да бъдат по програма от специалист, за да бъде успешна мисията „Отслабване“.
За резултати обаче е добре преди тренировките да оформим навик за правилен хранителен режим.
Най-важно е да се храним поне 4 пъти на ден, като закуската винаги трябва да е обилна, добре е да съчетаваме немазно месо със салати за обяд, малка следобедна закуска и винаги лека вечеря.
Основната цел е да не позволяваме на организма да огладнява прекомерно и да навлиза в защитен режим, в който трупа „запаси“.
Хранителните добавки и продуктите за отслабване са само помощни средства, не извор на магии, каза още Христов. Спортът обаче е здраве и ако искаме да изглеждаме и да се чувстваме добре трябва да се доверим на специалистите.


Александра Димова
5 Април 2017 | 18:43
Тагове: фитнес, спорт, здраве, тренировки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook