5 услуги за деца и родители предлага Общностен център за деца и родители във Велико Търново
Услугите на Общностен център „Царевград“ във Велико Търново са предназначени за деца до 7 годишна възраст и техните родители. Психолози, социални работници, педагози, педиатри, медиатори и други специалисти са част от екипа на центъра, работещ в подкрепа на ранното развитие на деца със специални нужди.
28 специалисти работят в Общностен център „Царевград“ във Велико Търново. Целта му е да подкрепи ранното развитие на всяко дете, като предостави на родителите му компетентна и достъпна подкрепа както на място в центъра, така и чрез домашни посещения. Материалната база на центъра включва зала за работа с деца и родители, зала за рехабилитация, медицински кабинет и консултативни кабинети.
Най-иновативната услуга на центъра е „Семеен център за деца до 3 години“ , това е мястото, където родителите могат да оставят децата си, докато са на консултация със специалистите на центъра или за да се адаптират към различна среда, когато им предстои посещение в детска ясла или градина за пръв път.
Центърът разполага също и със стоматолог, акушер – гинеколог, медицинска сестра, медиатори и юрисконсулт.
Целевата група са децата и семействата в риск, но всеки родител, който има нужда от помощ или подкрепа, може да се обърне към специалистите от центъра.


Александра Димова
25 Април 2017 | 18:40
Тагове: център, деца, специалисти, работа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook