Български полицаи работят с румънските си колеги за залавянето на телефонни измамници
Само седмица след сформирането си, спецотряда за борба с телефонните измамници от търновската дирекция на МВР разби три групи мошеници, които са измъкнали от жертвите си около 50 хиляди лева. Някой от задържаните са действали от Румъния.
От началото на годината във Великотърновска област са извършени 16 телефонни измами. Разкритите са три, а заловените са т. наречените . „мулета“, които тарторите набират по обяви за работа. „Мулетата“ не познават „работодателя“ си, но при залавяне носят наказателна отговорност.
Освен мулета и честа смяна на измамните схеми, мошениците са изключително комбинативни и в локациите. За да не бъдат проследени някой от тях работят извън пределите на страната. Една от разбитите групи е задържана след като се прибирали в България за да реализират измама за 13 хил. лева.
Най – често измамниците звънят на възрастни хора със стационарни телефони. Затова от полицията призовават всеки при най-малкото съмнение за измама да звъни на дежурните телефони в районните управления.


Йовка Драганова
26 Април 2017 | 18:48
Тагове: полиция, акция, телефонни измами, измамници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook