Ученици от СУ “Емилиян Станев“ на посещение във военния университет по проект за равенство на мъжете и жените
Първокласници и второкласници от Средно училище „Емилиян Станев“
посетиха днес Националния военен университет „Васил Левски“. Визитата им бе част от проект за равнопоставеност между мъжете и жените, в който освен тях участват и деца от още осем държави.
Той/Тя равнопоставени в Европа се нарича проектът по програма „Еразъм“, в който участват учениците от начален курс на училище „Емилиян Станев“. Целта му е да възпита толерантност към различните, равнопоставеност на половете във всички професии и нетърпимост към агресията и дискриминацията. А какво по-добро място за това
от Националният военен университет. Домакин на учениците бе подполковник Невена Атанасова, една от първите жени завършили Националния военен университет. Заедно с нея, децата наблюдаваха тренировката на представителния блок на висшето училище за празника на българската армия. Маршът на курсантите, сред които и жени - военнослужещи, предизвика възторг у децата. След бурните емоции от видяното на плаца децата посетиха музея, където проследиха историята на военното училище и разбраха, че България е на седмо място в света по брой на жените в армията и по този показател сме дори малко по-напред от САЩ.


Йовка Драганова
2 Май 2017 | 18:02
Тагове: ученици, Емилиян Станев, НВУ, равнопоставеност. мъже, жени

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook