Северен пътен възел и мост към Мавриков?
Да бъде изграден Северен пътен възел във Велико Търново, който да облекчи трафика между Горна Оряховица и старата столица. Това предвижда идеен проект на общинската администрация в областния град. От там ще се опитат да привлекат към проекта и Министерство на регионалното развитие. Крайната цел е трафикът да се намали с около 30%
Според проучване на администрацията 26 % от децата в детските градини във Велико Търново са от Горна Оряховица, тъй като родителите им работят в старата столица. Тенденция, която според общината ще се увеличава. Това е и една от причините да бъде изграден Северен пътен възел
В момента общината кандидатства по програма Трансгранично сътрудничество с проект, който включва изграждането на мост успореден на въжения мост зад крепостта Царевец.
От сдружението на общините, чийто председател е великотърновският кмет, настояват и държавата да увеличи парите за общинската пътна мрежа. Към момента за републиканската се отделят в пъти повече средства, а километрите са почти едни и същи. Увеличението на целевата субсидия трябва да е с 60 милиона лева.
От сдружението на общините искат да се осмисли и заплащането на общинските служители, защото с увеличаването на минималната работна заплата, нискоквалифицираният персонал взема почти колкото експертите.


Йовка Драганова
23 Май 2017 | 17:57
Тагове: кмет, проект, Северен пътен възел, трафик, Мавриков

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook