ПМГ „Васил Друмев“ с иновативни паралелки
Природоматематическата гимназия „Васил Друмев“ е сред малкото в цялата област , които кандидатстват за иновативно училище. Това каза за „Метроном“ директорът на гимназията Ангел Гушев. На есен ще стартират първите няколко иновативни паралелки. Освен това в училището през лятото ще бъде изградена „Алея на познанието“. Тя ще е непосредствено до спортното игрище в двора на училището.
Малко по-различно ще бъде обучението на новите ученици в Природоматематическа гимназия. Някой от профилираните паралелки ще учат по нов начин. Става въпрос за профилите математически и софтуерни и хардуерни науки
Освен, че подготвят иновативните паралелки от Природоматематическата гимназия започват и реализацията на проект „Алея на познанието“. Тя включва изграждането на няколко къта с пейки и беседки, които ще бъдат завършващо допълнение, към красивия парк на училището.
Проектът е на стойност пет хиляди лева, които ще бъдат осигурени от националната кампания „За чиста околна среда“ . Парите обаче няма да са достатъчни, затова училището ще дофинансира със собствени средства и с доброволен труд.


Йовка Драганова
26 Май 2017 | 19:16
Тагове: ПМГ "Васил Друмев", специалности, кандидатстване, паралелки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook