До есента Велико Търново ще има ново футболно игрище
До есента Велико Търново ще има ново футболно игрище. То ще бъде изградено на мястото на старо, непосредствено до бившата ледена пързалка. От няколко дни багери разчистват и заравняват целия терен. После ще започнат същинските дейности по изграждането на футболното игрище. Средствата осигурява община Велико Търново, ще се търсят и спонсори. Междувременно се очаква Министерството на спорта да финансира проект за повече от два милиона лева за целия район.
Бунището, в което се беше превърнал теренът около и на самата ледена пързалка остава в историята. От няколко дни багери разчистват и заравняват терена.
Ако всичко е наред дейностите по разчистването, както на старото игрище, така и на самата ледена пързалка ще приключат максимум до десетина дни.
Проектът, който чака одобрение и финансиране от Министерство на спорта включва изграждане на цял комплекс на мястото на ледедна пързалка и до нея – футболен терен, малка лекоатлетическа писта, сектори за тласкане на гюле, хвърляне на копие, диск и чук. Ако това обаче не стане, теренът на пързалката ще се обезопаси и ще стане временен паркинг.


Йовка Драганова
5 Юни 2017 | 17:07
Тагове: игрище, ледена пързалка, писта

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook