Отбелязваме Световния ден на доброволното кръводаряване
Четирима организатори на кампании за кръводаряване бяха наградени днес в Областна болница Велико Търново по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. От 2004 година насам на 14 юни международната общественост почита всички хора, които даряват кръв.
Призове за добри дела днес получиха свещеник, преподавател, графичен дизайнер и млад активист от организацията „Ротаракт“. Отец Славчо Иванов получи първата грамота.
Александър Петров, вторият награден, е графичен дизайнер и чрез уменията си помага за популяризирането на каузата и изработката на рекламни материали.
Стефан Николов пък получи грамотата от името на Ротаракт клуб, които постоянно организират кампании за кръводаряване. Диана Петрова е учител в Горна Оряховица. От 3 години е лидер в програмата Международна награда на херцога на Единбург, която се занимава с личностното развитие на децата, с които заедно организират акции за даряване на кръв.
Доброволното и безвъзмездно кръводаряване в световен мащаб гарантира живота и здравето на милиони хора, засегнати от болести или извънредни ситуации.
През последното десетилетие бедствия причиниха смъртта на милиони хора, а ежегодно засегнати от извънредни ситуации са повече от 250 милиони души по света.
В момента отделението по трансфузионна хематология във В. Търново се нуждае от кръводарители с група 0 положителна.


Александра Димова
14 Юни 2017 | 18:16
Тагове: кръводаряване, награди, кампания, инициатива

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook