Преразглеждат присъдата на шофьор убил две деца
Апелативния съд във Велико Търново разгледа отново делото „Лесидрен“. Подсъдим в него е Филип Михайлов, който причини смъртта на две деца с лекия си автомобил по пътя към Троян преди две години.
През август 2015-та година Филип Михайлов кара автомобила си със 122км в час и се врязва в трима младежи на 16-годишна възраст. 2-ма от тях загиват след инцидента. Окръжният съд в Ловеч миналата година осъди Филип Михайлов на 8 години затвор при строг режим, и го лиши от правото да управлява автомобил за период от 10 години. След обжалване, Апелативният съд във Велико Търново намали наказанието на шофьора от 8 на 5 години. Намален бе и срокът, в който Михайлов няма право да шофира – от 10 на 7 години. Мотивите на апелативните магистрати бяха, че водачът е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалите.
Според върховните магистрати Апелативният съд във Велико Търново е допуснал нарушение на материалния закон, поради което 5-годишната присъда на Филип Михайлов бе отменена, а делото се върна за ново разглеждане. На днешното заседание бе постъпило искане за изменение на мярката за неотклонение "домашен арест" към по-лека форма. Съдът отхвърли искането, а за преразглеждането на присъдата съдебният състав ще се произнесе в едномесечен срок.


Александра Димова
27 Юни 2017 | 13:19
Тагове: Лесидрен, дело, преразглеждане, инцидент

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook