Кучета под пагон
Следовите кучета на полицията, заедно със своите водачи са живата охрана на парковете във Велико Търново. Полицаите и техните четириноги партньори от година вече имат сформираното ново звено „ Водачи на служебни кучета“ към Охранителна полиция в дирекцията. Как едно куче става пазител на реда – вижте.
В момента на полицията във Велико Търново служат 11 четириноги пазителя на реда, сред които само една госпожица – Тара. Верон пък, е партньор на старши полицай Евтим Бояджиев от три години. Той е водачът на четириногите служители, ветеран е в полицейската служба и скоро му предстои пенсиониране.
МВР има два развъдника, от където се взимат всички четириноги пазители на реда, служещи в цялата страна. Полицаите, водачи на кучета, взимат животните когато са на 45 дни и ги обучават на общи, прости команди. Когато наближат годинка отиват на обучение в специализираните развъдници. Право на пенсия имат, когато прослужат 8-9 години.
Работното време на кучетата е като това на водачите им – пълно. Имат дневни и нощни смени и са винаги нащрек за извънредни случаи и произшествия.
Екипите на полицаите и техни помощници на четири лапи патрулират във всички паркове в града и денем и нощем и зорко следят за безопасността ни.


Александра Димова
4 Юли 2017 | 19:41
Тагове: полиция, кучета, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook