Пет улици в града стават еднопосочни
Нова организация на движението е създадена около стадион „Ивайло” във Велико Търново. Вече са поставени и новите знаци и указателни табели, с които ул. „Йоновка“ става еднопосочна от север на юг.
Целта е да се ограничат задръстванията, които се образуват по улицата.
Заради намиращото се наблизо училище „Бачо Киро“ и множеството живущи в района, проблемът с паркоместата причинява струпване на паркирали автомобили, които пречат на движението.
През последните няколко месеца бяха тествани различни методи за подобряване на трафика в този район, включително и поставянето на знаци, забраняващи паркирането. Те обаче не дадоха резултат и затова окончателно улицата остава еднопосочна.
От кметството са взели предвид и подписката на родители от училище „Бачо Киро”, които апелираха за мерки, ограничаващи трафика по улицата, която всекидневно пресичат десетки ученици.
Въпреки вече въведените мерки, докато наш екип беше на мястото, нарушилите забраната за движение на север по улицата бяха десетки.
Вече е променено движението и по новоизградените отсечки в кв. „Колю Фичето“ – „Асти“, „Твер“, „Колоня товар“ и „Толедо“.
Те също ще станат еднопосочни, защото в момента по цялото им протежение са паркирали автомобили, които пречат на трафика.


Александра Димова
5 Юли 2017 | 18:07
Тагове: улици, еднопосочно движение, промени, трафик

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook