Ръст на кандидат-висшистите във Великотърновския университет
Кандидат-студентската кампания и промоциите, които предложи ръководството на Великотърновския университет на зрелостниците дадоха резултат. Над 90% от отпуснатите места за обучение чрез държавна поръчка във ВУЗ-а са вече заети и нито една специалност не е застрашена от липса на студенти.
Първенци и тази година са „модерните“ право, психология, журналистика и връзки с обществеността. 100% от бройките в тези специалности вече принадлежат на най-младите бакалаври от ВТУ.
Не по-малък е бил и интересът към етнология, културен туризъм, стопанско управление и публична администрация, където също вече всички места за обучение с държавна поръчка са заети.
Университетът тази година обяви 27 специалности, в които всеки записан студент си спестява първата семестриална такса. По-голямата част от тези направления бяха педагогически. Въпреки нуждата от учители и добрите условия, които предлага ВУЗ-а там все още има свободни места.
Тъй като таксите за платено обучение не са много по-високи в сравнение с таксите при държавната поръчка, много кандидати избират платената форма, за да попаднат в специалността, която най-много искат да изучават.
Паралелно с приема на студенти първокурсници се провежда и прием на кандидати за магистърските програми, при който също интересът е висок, особено предвид началния етап на класиране. Той също ще продължи през цялото лято без прекъсване.


Александра Димова
20 Юли 2017 | 18:16
Тагове: Великотърновски университет, студенти, кандидатстване, прием, специалности

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook