Започва конкурсът-изложение „Младежко техническо творчество“ в Горна Оряховица
За втора поредна година Горна Оряховица ще бъде домакин на конкурс-изложение „Младежко техническо творчество“. Първото по рода си за България събитие се организира от инициативен комитет, включващ Фондация „Милен Григоров” и фирми от региона и се провежда с помощта и съдействието на Община Горна Оряховица.
Конкурсът ще се проведе от 12 до 14 октомври в Спортна зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица. Ще се включат ученици, студенти и младежи, които работят във фирми, използващи иновативни изделия и технологии или просто са изобретателни и талантливи. Областите, в които ще се състезават те са мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика, приложна механика.
Участниците ще се представят с полезни модели, конструкции, изделия, макети, инструменти, софтуери или машини. Щандовете на изложението ще бъдат разположени в Спортна зала „Никола Петров” през трите дни на изложението.
Участие в конкурса-изложение ще вземат 58 екипа от над 300 участници, а организаторите обещават много интересни и иновативни разработки.
Наградният фонд тази година надхвърля 10 000 лева.


Александра Димова
10 Октомври 2017 | 16:25
Тагове: конкурс, Горна Оряховица, техника, изложение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook