Във Велико Търново засаждат 8000 пролетни цветя
Над 8000 пролетни цветя ще красят парковете във Велико Търново след по-малко от половин година. Те са от видовете теменужка, незабравка и др., а засаждането им е ежегодна инициатива на общината. С поникването им през пролетта на 2018 г. зелените зони ще придобият още по-приветлив вид.
Повече от 5000 от цветята са засадени в парк "Марно поле", зелената зона край паметника "Майка България" и пространството пред Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и методий". Изпълнител на дейностите в тези три локации е общинското предприятие "Зелени системи". Останалото количество от пролетните цветя ще бъде разпределено в другите градски паркове.
Вторият етап от облагородяването на обществените зелени площи ще бъде догодина - в края на зимата и началото на пролетта. Наред със засаждането на летни едногодишни цветя, храстовидна растителност, дръвчета и жив плет, отново ще бъде обявена кампанията "Моята градинка". Чрез проекта великотърновци ще получат възможност да превърнат пространствата край жилищните сгради в красиви кътове със зеленина и цветя. Предпочитаните зелени растителни видове ще бъдат осигурени от общината.


Александра Димова
20 Октомври 2017 | 17:44
Тагове: цветя, озеленяване, градинки, община

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook