Благотворително пешеходно шествие
Благотворителен поход под надслов „Заедно за Никол“ ще се проведе утре, вторник от 16:00 часа. Инициативата цели да подкрепи дарителската кампания за 13-годишната Никол Георгиева, която се бори с тежко заболяване, като насочи фокуса на обществото към каузата.
13-годишната Никол Георгиева от Велико Търново е с тумор на тазобедрената става, а клиника в Турция дава шанс за излекуването й. Момичето води своята най-голяма битка в живота, а заветната победа е спасението й от болестта Сарком на Юинг. Тя може да пребори туморното образувание чрез терапия в специализирана онкологична клиника в Истанбул, но сумата за лечението й е 165 000 евро, която е абсолютно непосилна за семейството й.
В организацията се включват редица местни структури на различни организации, училищата и университети в града. С общи усилия и подкрепа от Общината във Велико Търново ще се проведе мащабно пешеходно шествие.
С редица инициативи, кампании и общи усилия великотърновци събраха повече от 100 хил. лв. за лечението на Никол, това обаче е едва половината от необходимата сума.
На шествието утре ще има и кутии за дарения, такива има и в почти всички търговски обекти, предприятия и културни институции в града.


Александра Димова
6 Ноември 2017 | 16:43
Тагове: Никол, лечение, средства, кампания, шествие

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook