Кога разкрасителните процедури стават опасни?
Процедурите за разкрасяване и подмладяване стват все по – популярни. През последните години обаче много жени се опитват да си правят ботокс в домашни условия. Така желанието за красота води до тежки последствия, коментират дерматолози. Във Велико Търново д-р Магдалена Нейкова въвежда нова процедура за разкрасяване - Микронидлинг.
Големи устни, изкуствени мигли и нарисувани вежди. Така изглежда представата за красота на все повече момичета у нас. В желанието си да приличаме на любимата си звезда обаче често минаваме границите на естетиката.
Естетичната дерматология напредва с бързи темпове през последните години. За да са успешни процедурите е важно да се извършват от специалист. Все повече жени обаче се опитват да си правят ботокс в домашни условия или се доверяват на различни козметици, които нямат медицинско образование.
Д-р Нейкова споделя, че в практиката си се е срещала с жени, които си купуват хиалуронов гел например и си го поставят сами, защото излиза по – евтино. След това обаче се налага дерматолозите да поправят проблемите.
За да се грижи добре за външния вид на своите клиенти д-р Магдалена Нейкова въвежда нова процедура за подмладяване на кожата на лицето и за премахване на стрии и белези. Техниката се нарича Микронидлинг. Представлява микроскопични убождания с тънки игли, които вкарват различни вещества в кожата.
Невъзможно е стриите и белезите да бъдат премахнати с кремове, коментира още д-р Нейкова. Тя съветва всички, които са решили да си правят подобни процедури да се обърнат към дерматолог.


Десислава Колева
7 Ноември 2017 | 18:15
Тагове: дерматолог, процедури, здраве, кожа

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook