Поредни 5 награди за учениците от ПГТ „Д-р Васил Берон“
Приключи 15-тият Национален ученически конкурс под наслов „Горди с историята и духовните си постижения - 10 години България в Европейския съюз". Организатори са Националният клуб "Родолюбие", Министерството на образованието и науката, Софийски университет както и още няколко културни фондации, институции и издания.
За пореден път учениците от Професионалната гимназия по туризъм донесоха куп награди във Велико Търново и от този конкурс.
В надпреварата участваха 144 ученици в двете възрастови групи, от 5ти до 8-ми клас и от 9-ти до 12-ти. До финала достигнаха 90 от тях, като участниците от Гимназията по туризъм бяха петима и всички заслужиха награди.
Специалната награда на Министерството на образованието е за Румяна Иванова от 11-ти клас, за презентация на английски език и със субтитри на български , чрез която са представени историята и традициите на някои от празниците у нас.
Специалната награда на Българска генеалогична федерация „Родознание“ донесе на Янислав Василев, ученик от 11-ти клас с презентацията си „В пантеона на безсмъртието“, която представя животът и делото на д-р Васил Берон - патронът на Гимназията по туризъм.
Трета награда пък завоюва десетокласничката Мине Алит, с реферата си „Търновград - извор на духовност".
СНХ - Мине Алит – клип 06АГ00
Единсайсетокласничката Теодосия Иванова без отличена с грамота за реферата за родния си град Сухиндол „Българската шампания“, а почетното второ място получи презентацията на зрелостничката Мариела Иванова, която е подготвила за конкурса презентация под формата на виртуална разходка озаглавена „Обектите на ЮНЕСКО в България“, а да избере точно тази тема й е помогнало участието в друг училищен проект.
5-те най-нови награди на учениците на гимназията са само един от десетките успехи, които възпитаниците му жънат на десетки национални форуми, конкурси и проекти.


Александра Димова
13 Ноември 2017 | 17:11
Тагове: награди, ученици, проекти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook