Благотворителната акция „Деца даряват за деца“ събра близо 9 000 лв.
Благотворителната инициатива „Деца даряват за деца“ обедини силите на няколко структури, които организират концерт с участието на близо 100 деца от Велико Търново. Средствата събрани чрез акцията ще бъдат дарени за три онкоболни деца и младежи от областта. Повече за кампанията вижте в следващия материал.
Близо 100 деца от Велико Търново представиха своето изкуството на сцената на МДТ „Константин Кисимов“ . Умения и таланти показаха най-малките изпълнители от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце”, ученици от гимназиите в Търново, както и възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом и от Центъра за подкрепа и личностно развитие в село Ресен.
Водещи на концерта бяха десетокласниците Деница Дончева и Цветин Кръстев, а сценарист и режисьор на благотворителния спектакъл - актрисата Цанка Цанева. Събраните средства са общо 8636 лв. 5398 лв. са постъпленията от продажбата на картичките - билети, които бяха ръчно изработени от деца. 2600 лв. са събраните средства по банковата сметка, а още 636 лв. са събрани в касички за дарения. Всички те ще бъдат дарени на деца и младежи, които се борят с онкологични заболявания. Инициативният комитет, организатор на акцията „Деца даряват за деца“ планува да превърне тази дейност в традиция и дори да създаде фонд, в който периодично да се събират средства за нуждаещи се деца. От друга страна това дава възможност на младите артисти да изявяват талантите си и най-вече да получават социални уроци и добри навици да помагат на други деца в нужда.


Александра Димова
20 Ноември 2017 | 16:37
Тагове: деца, даряват, концерт, онкоболни

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook