Двама млади поети представят дебютните си книги
Двама млади и амбициозни поети от болярския край се срещат днес, за да съберат творчеството си и да го представят на великотърновската публика. Александър Христов и Христо Мухтанов организират литературно четене в местен клуб, за да представят заедно дебютните си стихосбирки „Крайпътна обител“ и „Опити за еволюция“. Александър е родом от Елена, а Христо от Лясковец, поезията ги среща случайно, а днес, три години по-късно, те съвместно ще представят първите си книги.
Дебютната стихосбирка на Христо Мухтанов е озаглавена „Опити за еволюция“, излиза през пролетта, след като младия творец печели конкурс на издателство. За пръв път днес той ще я представи и на великотърновската публика. Казва, че основния мотив, който използва в творчеството си е себеизрастването. Александър Христов е докторант във Великотърновския университет, също издаде и представи своята дебютна стихосбирка „Крайпътна обител“ през пролетта на тази година. Поезията го среща с Христо преди три години.
Общото между творбите на двамата са темите, които засягат и начина по който ги изразяват, а различията - в подхода и почерка, което прави съвместния им проект обещаващ и интересен.
Представянето на стихосбирките на младите поети ще бъде тази вечер, в 20часа в местен клуб на Самоводската чаршия.


Александра Димова
22 Ноември 2017 | 17:41
Тагове: поети, дебютни, стихосбирки, творчество

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook