Богата празнична програма подготвя Общината
Концерти, спектакли и изложби предстои да се проведат във Велико Търново за предстоящите празници. Множество прояви ще зарадват и най – малките жители на града. Утре предстои официално запалване на коледните светлини.
В центъра на празничната програма традиционно са най- малките жителите на града, които най – много се вълнуват за предстоящите празници. Три празнични концерти на детски формации, четири куклени театъра и две коледни работилници са част от събитията. Традиционно работилниците ще са за коледни играчки и новогодишни сурвакници.
Освен това малки и големи ще могат да се насладят и на спектакъла „Вълшебства по Коледа с Астор“. Входът е свободен, а на сцената ще видим Астор като Дядо Коледа, обясни Нелина Църова.
Юбилеен коледен концерт подготвя Духовият оркестър към Общината. Той е най – големият извънстоличен общински оркестър. Специални гост изпълнители на концерта ще бъдат Орлин Горанов и Весела Бонева. Новогодишната програма ще започне на 31 декември в 11ч. И ще продължи до 2:30ч. Водещ на програмата ще бъде Георги Мамалев.
На 30 ноември пък ще бъде открит Есенния салон на великотърновските художници. По време на празниците едни от най – известните български театри ще гостуват на сцената на читалище „Надежда“, каза още Нелина Църова. Коледните светлини ще бъдат запалени утре в 17:30ч. Традиционният коледен базар пък ще бъде открит на 1 декември.


Десислава Колева
23 Ноември 2017 | 17:43
Тагове: празници, мероприятия, концерти, програма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook