Даниел Панов и общинските съветници от БСП в спор за парка с миниатюрите
Близо 42 000лева годишно губи Общината от наема на Парка с миниатюрите, според общинските съветници от БСП. По думите на представителите на партията, общината е можела да вземе много по – висока сума за наем на 15те декара общинска земя. Повече по темата – вижте в следващия репортаж.
Паркът с миниатюрите отново скара общинските съветници. 15 питания отправиха съветниците от БСП към кмета Даниел Панов във връзка с инвестицията. Основният проблем е наемът, който инвеститорите плащат на Общината. 48 000лв. е сумата, която Общината ще взема на година. Като през 2018г. сумата ще се увеличи с около 5000лв., тъй като наемът се индексира с минималната работна заплата, а тя ще вдига, обясни Даниел Панов.
Освен това съветниците питат защо не е спазен първоначално гласувания размер на миниатюрите. 1:25 е стандартният мащаб за изработка, но големите природни обекти няма как да се направят в такъв мащаб, каза още Даниел Панов.
Във връзка с останалите питанията на БСП, Даниел Панов отговори, че конкурсът е организират по реда на законовите разпоредби, теренът не попада в обхвата на археологическите проучвани и инвеститорът ще разкрие 13 работни места. Даниел Панов отбеляза още, че обектът се радва на туристически интерес, а общината трябва да създава добри условия за инвеститорите.


Десислава Колева
30 Ноември 2017 | 15:59
Тагове: парк, миниатюри, кмет, спор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook