„Приятели на животните“ търсят съмишленици за благотворителна акция
За поредна година един от обитателите на къщичките на традиционния Коледен базар са „Приятели на животните Велико Търново“.

Организацията се състои от доброволци, които често намират домове на изоставени животни, грижат се за здравето на уличните котки и кучета и традиционно – участват в базара, на който продават различни ръкоделия и сувенири, чрез които събират средства в помощ на нуждаещите се животни.

Това е трета поредна година за Радостина и другите доброволци от „Помощ за животните“ в която те обитават къщичка на Коледния базар в парк „Марно поле“.

Тази зима освен традиционните сувенири и играчки, които предлагат, те имат и десетки ръчно изработени картички от децата от Основно училище „Вела Благоева“.

Голям проблем тази година обаче е липсата на доброволци, които да стоят в къщичката и да предлагат предметите, събрани за благотворителната инициатива.

Освен предметите за продажба, тази година приятелите на животните представят на търновци и каталог с животни, които търсят своите дом и семейство.

Само за тази година доброволците са помогнали на близо 80 животни. Освен къщичката на Коледния базар те са разположили и кутии за дарения във всички ветеринарни клиники и аптеки в града.

Освен от пари за грижа, животните се нуждаят и от одеяла, играчки и нашийници, които могат да бъдат дарени в обекта на „Приятели на животните“ в „Марно поле“, във всяка ветеринарна аптека, както и след връзка с тях на страницата им в социалните мрежи.


Александра Димова
5 Декември 2017 | 16:02
Тагове: животни, дарения, помощ, доброволци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook