Коледни желания
С наближаването на края на месец декември започва да се усеща все повече празничното настроение. По традиция в Коледната нощ малки и големи получават подаръци от добрия Дядо Коледа.
Децата от ЦДГ „Слънце“ днес изпратиха запечатани в писма към Лапландия молбите за най-желаните играчки. От какво друго имаме нужда за да бъде Коледа истински празник – вижте в следващия материал. За първообраз на белобрадия старец се счита Свети Никола. Той е бил епископ живял през 3-4 век във Византия. Животът му е посветен на религиозна и благотворителна дейност, а цялото му богатство е раздадено на бедните. Счита се, че от дарението му започва традицията да се разменят подаръци на Коледа. Днес малчуганите трепетно очакват пристигането на Дядо Коледа, а желанията си изразяват в писма. Децата от целодневна детска градина „Слънце“ в град Велико Търново също написаха своите.
Писмата с желания са не само едно от приятните занимания за малчуганите в детските градини и училищата, но и повод за конкурс. „Български пощи“ обяви традиционния си конкурс за деца за най- красиво писмо до Дядо Коледа с краен срок 11 декември 2017г. Възрастните не могат да се състезават с писмата си до белобрадия старец, но все още отправят своите желания. С писмо или без вярата на малки и големи не стихва, дали ще е здраве, доброта или кукла всеки се надява на своето коледно желание още от първото „Скъпи, Дядо Коледа“.


 
5 Декември 2017 | 18:38
Тагове: Дядо, Коледа, писма желания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook