Над 80 млади автори подредиха изкуството си в традиционната годишна изложба на Факултета по изобразително изкуство
Над 80 млади художници с повече от 600 произведения участват в традиционната изложба на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет.
Картини, арт инсталации, скулптори и изящни произведения от стъкло красят и 4-те коридора на факултета и показват таланта и придобитите умения на младите творци и техните преподаватели.
Годишната студентска изложба няма конкурсен характер. В нея са представени най-добрите постижения в областта на живописта, графиката, скулптурата, графичния дизайн, стенописта и рисунката. Тя демонстрира потенциала на младите творци в обучаваните професионални направления: Изящни изкуства и Педагогика на обучението по изобразително изкуство в двете образователни степени – „бакалавър“ и „магистър“, както и в образователната и научна степен „доктор“.
С почетни награди бяха отличени и някой от студентите, чиито творби и активност по време на обучението са оставили в преподавателите добри впечатления.
За част от проектите на студентите със специалност „стенопис“ пък ще се намерят нови места и обекти в града. С наградата на ректора бяха удостоени Виктория Николова и Катрина Александрова, а за курс на годината беше обявен класът на доц. Пеньо Пенев по изящни изкуства, графичен дизайн и визуални комуникации.
На изложбата за пръв път са представени и произведения от горещо обемно стъкло, а ателието за такъв тип обработка на факултета е най-голямото в България.


Александра Димова
6 Декември 2017 | 16:53
Тагове: изкуство, изложба, студенти, ВТУ

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook