Балет „Грация“ с 102 медала за една година
Преди броени дни малките таланти на горнооряховския балет „Грация“ се завърнаха от Международен конкурс в Сърбия, където взеха участие с 14 танца, за които донесоха и 14 медала. С последния си успех те закръглиха броя на постиженията си за тази година на 102 медала от конкурси и фестивали у нас и в чужбина.
Изключително успешна се оказа 2017-та година за балетния педагог и ръководител на балет „Грация“ Соня Георгиева и нейните талантливи ученици. 102 са медалите, които те донесоха в Горна Оряховица от посещенията си в различни национални и международни форуми само в рамките на тази календарна година - 79 златни, 15 сребърни и 8 бронзови.
В школата Соня учи децата основно на класически балет.
Освен многото медали, балет „Грация“ и Соня Георгиева тази година са отличени и с наградата на Община Горна Оряховица за постижения в областта на изкуството.
Един неин ученик е спечелили стипендия за даровито дете от Министерството на културата , а друг балетист пък е избрал да продължи пътя на изкуството и е приет в балетното училище в София.
За да завършат подобаващо успешната година балет „Грация“ изнесоха зрелищен концерт, в който представиха изключително интересна програма.
В момента в школата се обучават около 65 млади таланти. Соня каза също, че вече имат планове за участия в редица национални и международни форуми и през следващата година, когато ще имат възможност да донесат у дома още повече титли.


Александра Димова
15 Декември 2017 | 17:55
Тагове: балет, награди, конкурси, състезатели

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook