Игрището на Спортното училище в окаяно състояние
Игрището на Спортното училище във Велико Търново е превърнато в място за разхождане на домашни любимци. В лявата му част се помещава нерегламентирано сметище, а състоянието на терена се влошава с всяка изминала година.
Спортното училище във Велико Търново и тази година остана без футболно игрище. Преди две години от Министерството на спорта е одобрен проект за реконструкцията на прилежащи площи южно от двора на училището за 1.4 млн.лв. с поливна система,ограда и осветление. През 2017 за поддръжката на терена се грижат треньори и ученици, а единствената реална промяна в съоръжението е кръщаването му като игрище „Трифон Иванов“
Когато не могат да бъдат извозени извън града учениците тренират на изкуствените терени в двора на училището, които са в умален размер и също са с влошено състояние. Въпреки условията възпитаниците получават отличия в резултат на упорития си труд.
Тази година училището печели и друг проект за реновиране на училищната сграда и маломерните терени в двора му. Те обаче не са в подходящ размер и пътуването до стадионите в селата ще продължи.


 
18 Декември 2017 | 18:27
Тагове: спортно училище, игрище, реновиране, терен

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook